Selecteer je opties:
Kies je gezelschap
Vind je ideale wintersport-
bestemming in Frankrijk

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
DuitslandDUI
FinlandFIN
FrankrijkFRA
ItaliëITA
NoorwegenNOO
OostenrijkOOS
TsjechiëTSJ
ZwitserlandZWI

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
uitleg over deze vraag
64
pistes
om uit te kiezen
64
pistes
om uit te kiezen

Wintersport in Frankrijk

De skigebieden in Frankrijk behoren tot de top van de Alpen. Zowel voor beginners als zeer gevorderde alpineskiër bieden de Franse skigebieden uitstekende pistes. Frankrijk als wintersportland is er een van superlatieven: van de grote skigebieden (meer dan 200 km) die tevens liften hebben tot minstens 3000 meter ligt meer dan de helft op Frans grondgebied. Maar...... wie een bestemming zoekt in de Franse Alpen doet er verstandig aan niet alleen naar de cijfers te kijken. Veel plaatsen bieden nogal wat kilometers piste aan, maar kennen niet de sfeer die de Nederlandse toerist verwacht. Voor de Nederlandse wintersportliefhebber is de keus groot. Vooral door de komst van nieuwe bestemmingen in Tsjechie en Bulgarije.

Toch geven velen van hen de voorkeur aan Frankrijk. Redenen waarom Frankrijk hét wintersportland bij uitstek is bijvoorbeeld dat een wintersport in Frankrijk een lang seizoen heeft. De skigebieden liggen op grote hoogtes waardoor er vaak tot laat in het seizoen sneeuw ligt. Van begin november tot eind april ligt er doorgaans voldoende sneeuw. De Franse skigebieden zijn groot en aaneengesloten. Ze hebben lange en brede pistes en er zijn veel “gletsjerbestemmingen”. De pistes zijn geschikt voor elke ski- of snowboardliefhebber, zowel beginners als gevorderden. Er is een grote diversiteit in moeilijkheidsgraad. Naast de groene, blauwe, rode en zwarte pistes, zijn er ook vele off-piste mogelijkheden. Veel appartementen en chalets liggen direct aan of op de piste (ski-in, ski-out). Zo kan je vanuit je accommodatie meteen de Franse piste op. Een laatste voordeel is natuurlijk de gastronomie. Frankrijk staat bekend om zijn fantastische keuken. Ook tijdens een wintersport kan er genoten van lekker eten en mooie Franse wijnen. Ook voor gezinnen is Frankrijk een goede wintersportland. Met de auto is het goed te doen en ook het vliegtuig is een prima alternatief. De meeste skigebieden en bestemmingen bieden (kinder)skilessen en kinderopvang. Zo is een wintersport een Frankrijk leuk voor het hele gezin!

lees verder

Kies je piste in Frankrijk uit maar liefst:

  • 28 Skigebieden
  • 67 Skiplaatsen
  • 6140 km piste