Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
DuitslandDUI
FinlandFIN
FrankrijkFRA
ItaliëITA
NoorwegenNOO
OostenrijkOOS
TsjechiëTSJ
ZwitserlandZWI

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
uitleg over deze vraag
284
pistes
om uit te kiezen
284
pistes
om uit te kiezen

Skiën in Italië, regio Dolomieten en Lombardijen

4 Jan 2021
Categoriën:
0 reacties | 14314 keer gelezen

Als mensen aan Italië denken, denken de meesten aan zomervakanties, lekker weer, ijsjes, pasta’s, Italiaanse espresso’s, leer en mooie steden. Maar het zonnige land biedt in de winter ook goede wintersportmogelijkheden! En wat is er nou lekkerder dan in de winter de heerlijke Italiaanse sfeer beleven? Kun je eigenlijk niet kiezen tussen Oostenrijk en Italië als wintersportbestemming? Dan ga je toch gewoon voor de Dolomieten? Dan heb je het beste van twee werelden!

De Dolomieten liggen op de grens van Italië en Oostenrijk en van beide culturen zie je dan ook veel terugkomen. Vrijwel overal kun je Duits spreken en de bouwstijl van de huizen is te vergelijken met die van Oostenrijk, maar ook het Italiaanse leven is overal terug te vinden en vooral tijdens de lunch met heerlijke Italiaanse gerechten en de typische Italiaanse gastvrijheid.

De Dolomieten zijn echter meer dan gezelligheid, goed eten en mooie pistes. Het berggebied is namelijk erkend als wereldnatuurerfgoed en is terug te vinden op de lijst van UNESCO. Een groot gedeelte is beschermd natuurgebied en een rondgang door het landschap is dan ook zeker aan te raden, wat ons bij de wereldberoemde Sellaronda brengt. Skiërs van ieder niveau kunnen de Sellaronda afleggen binnen een dag. De route loopt door het Sellamassief en is zo’n 26 kilometer lang waarbij je uitzichten zult ervaren die je nooit meer vergeet.

Het skigebied in de Dolomieten staat bekend onder de naam Dolomiti Superski en herbergt in totaal zo’n 1.200 kilometer aan pistes. Vervelen zul je je hier dus geen moment. In 45 bergdorpen behorende bij het gebied, kunnen goede accommodaties gevonden worden en zijn alle voorzieningen aanwezig.

Ook de regio Lombardije mag er echter zijn met haar bergen die tot wel 4.050 meter hoogte reiken (Pizzo Bernina). De sfeer is typisch Italiaans en skioorden als Livigno en Bormio doen het erg goed.

Livigno is prachtig gelegen tussen twee nationale parken (Stelvio en Engadin) en heeft maar liefst 115 kilometer aan pistes in haar bezit. Tussen de 2.797 meter hoge Carosello en de 2.796 meter hoge Vetta Blesaccia is het skigebied het meest interessant. Het aantal blauwe pistes is beperkt en daarom is Livigno vooral aan te raden voor de gevorderde en vergevorderde skiër.

Ook Bormio is vooral geschikt voor ervaren wintersporters en heeft in totaal 170 pistekilometers in zijn bezit. De lange, rode pistes in samenhang met de schitterende uitzichten maken dit gebied een heerlijke wintersportbestemming. Daarnaast zijn er overal gezellige restaurants aanwezig voor de ultieme Italiaanse sfeer.

De Dolomieten of Lombardije, je kunt eigenlijk geen verkeerde keuze maken, want beide regio’s hebben heel veel te bieden voor een onvergetelijke wintersportvakantie.

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.