Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
DuitslandDUI
FinlandFIN
FrankrijkFRA
ItaliëITA
NoorwegenNOO
OostenrijkOOS
TsjechiëTSJ
ZwitserlandZWI

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
uitleg over deze vraag
284
pistes
om uit te kiezen
284
pistes
om uit te kiezen

Skiën in Zwitserland, regio Les Quatre Vallées

23 Dec 2020
Categoriën:
0 reacties | 8377 keer gelezen

Ben je op zoek naar een leuke regio om je wintersportvakantie door te brengen? Natuurlijk heb je Oostenrijk, Duitsland en Italië als mogelijkheden, maar ook Zwitserland is een aanrader en dan heb ik het vooral over de regio Les Quatre Vallées. Waarom daarheen? Dat zal ik uitleggen.

Ten eerste kan niemand zeggen dat het gebied hem of haar gaat vervelen omdat ze steeds dezelfde pistes moeten afleggen, want het aaneengesloten gebied bestaat uit maar liefst 338 kilometer aan afdalingen. En dat betekent volop variatie! Les Quatre Vallées is dan ook één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Zwitserland. De afdalingen zijn gevarieerd en met 140 kilometer aan blauw, 180 kilometer rood en 18 kilometer zwart, is er voor ieder niveau wat te vinden. Vooral bij La Tzoumaz en Verbier kan de beginner de techniek onder de knie krijgen, terwijl de vergevorderde wintersporter fantastische uitdagingen vindt in de afdalingen van de Mont Gelé.

De gletsjer van Mont Fort ligt ruim boven de 3.000 meter en de 15 kilometer lange piste die vanaf een hoogte van 3.300 meter naar beneden gaat, wordt dan ook gezien als één van de mooiste en langste pistes van de Alpen.

Overnachtingsmogelijkheden heeft Les Quatre Vallées genoeg, met accommodaties in gezellige dorpjes als Verbier, Veysonnaz, Nendaz en La Tzoumaz. Verbier is zelfs wereldwijd bekend, onder andere omdat het deel uitmaakt van het immense skigebied, maar ook omdat het dorp nog steeds authentiek is, het nachtleven bruisend te noemen, en de uitzichten schitterend zijn. Daarnaast kan er naast het sporten op de pistes genoten worden van een klimwand, zwembad, sauna, solarium en mogelijkheden tot squashen, fitnessen en schaatsen. Alle dorpen in Les Quatre Vallées staan echter bekend om hun gezelligheid en beschikken over alle voorzieningen die nodig zijn.

Of langlaufers hier ook op de goede plek zijn? Ja, er is zo’n 47 kilometer aan loipen in de omgeving te vinden. Hierbij kan gekozen worden voor routes in verschillende moeilijkheidsgraden. Er zijn echter gebieden naast Les Quatre Vallées waar het loipenet nog veel uitgebreider is met meer kilometers en meer verscheidenheid in routes.   

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.