Begin met stap 1:
Kies landen
Vind je ideale
wintersportbestemming!

Heb je een landvoorkeur?

Kies 1 of meer landen
DuitslandDUI
FinlandFIN
FrankrijkFRA
ItaliëITA
NoorwegenNOO
OostenrijkOOS
TsjechiëTSJ
ZwitserlandZWI

Met wie ga je op wintersport?

Geef aan met wie je van plan bent om op wintersport te gaan. Ga je met kinderen dan worden de kind vriendelijke gebieden voor je geselecteerd.
Solo
met partner
met vrienden
met kinderen

Hoe wil je reizen?

Info
Kies je voor trein of vliegtuig, dan selecteer je alle skigebieden waarbij je bij Vrij uit vervoer kunt boeken.
Vliegtuig
Trein
Auto

Hoe ver wil je rijden?

Berekend vanaf Utrecht
500 km
750 km
1000 km
1250 km
Geen max

Ik wil graag dat de piste / gebied voldoet aan:

Je mag meerdere wensen aanvinken. Heb je geen specifieke wensen, ga dan door naar de volgende vraag.
Geschikt voor beginnende skiërs/snowboarders
Geschikt voor gevorderde skiërs
Geschikt voor gevorderde snowboarders
Geschikt voor langlaufen
Geschikt voor wandelen

Hoe groot moet het skigebied zijn?

Tips
Hoe groter het skigebied hoe meer variatie in de keuze van afdalingen.
Beginners hebben doorgaans voldoende aan 50 km piste.
max 50 KM
50 - 100 KM
100 - 200 KM
meer dan 200 KM

Hoe sneeuwzeker moet het wintersportgebied zijn?

Tips
De kans op sneeuw is afhankelijk van de hoogte van de piste en de periode waarin je op wintersport gaat. Sneeuwzekere gebieden zijn meestal wat hoger geprijsd.
gematigd
redelijk
behoorlijk
zeer sneeuwzeker
uitleg over deze vraag
284
pistes
om uit te kiezen
284
pistes
om uit te kiezen

Verzekeringen en wintersport

30 Dec 2020
0 reacties | 8849 keer gelezen

De lucht is strak blauw, het zonnetje schijnt op je onbedekte wangen. Een uitgestrekte sneeuwvallei ligt aan je voeten. Heerlijk ontspannen suis je van de perfect geprepareerde piste naar beneden. Even denk je dat het niet mooier kan. Tot je een doffe klap voelt aan je rechterflank, gevolgd door een diepe pijnscheut in je schouder. Je bent zojuist omver geskied door een onoplettende boarder. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de skipiste…

Goed voorbereid op vakantie

Het ene moment ben je aan het genieten. Het andere moment is je leuke vakantie voorbij. Een botbreuk, schouder uit de kom of een hersenschudding. Enkele voorbeelden van veel voorkomende wintersportletsels. Op de piste schuilen gevaren. Ben je niet zelf verantwoordelijk, dan kan het een ander zijn die roet in het eten gooit. Duizenden mensen krioelen met hoge snelheden door elkaar. Het gaat vaak goed, maar soms ook niet. Wees daarom slim en vertrek goed voorbereid richting je wintersportbestemming. Met een wintersportverzekering op zak.

Aanvullend verzekerd

Om goed verzekerd de piste af te kunnen moet je in het bezit zijn van een reisverzekering. Maar met alleen een reisverzekering ben je er nog niet. De risico’s van ‘gevaarlijke sporten’ zoals snowboarden en skiën worden namelijk niet door een standaard reisverzekering gedekt. Om niet op te hoeven draaien voor medische kosten en buitengewone kosten in verband met redding, opsporing of repatriëring is het van belang om aanvullend op de reisverzekering een wintersportdekking af te sluiten. Wel zo verstandig. Want deze buitenlandse kosten kunnen flink in de papieren lopen. Denk bijvoorbeeld aan een gipsvlucht terug naar Nederland.

Opletten geblazen

Denk voor je een wintersportverzekering af sluit eerst goed na wat jouw wintersportbehoeften zijn. Ben je een rustige wintersportliefhebber die netjes binnen de aangegeven paden blijft? Dan zijn de meeste wintersportdekkingen prima toereikend. Maar ben je een echte thrill seeker die graag buiten de pistes het avontuur opzoekt? Dan is het zaak om je goed te verdiepen in welk verzekeringspakket een off-piste dekking aanbiedt. Ook zijn sommige moderne wintersporten zoals kiteboarden en ijsklimmen uitgesloten van verzekering. Let hier dus goed op!

Het hele jaar door verzekerd

Ga je regelmatig op wintersport? En ben je in Nederland ook wel eens in een indoor hal te vinden? Dan doe je er goed aan om een doorlopende wintersportverzekering af te sluiten. Op deze manier heb je geen omkijken naar je verzekering, want je bent het hele jaar door gedekt. Breng je ook graag je zomervakantie door in de bergen? Dan is het afsluiten van een bergsport-verzekering een heel goed idee! Hiermee ben je namelijk verzekerd voor de meeste actieve zomer- en wintersporten.

Reactie plaatsen

Versturen

Reacties

Nog geen reacties.